Od 15. oktobra na autoputu Beograd – Niš 56 kamera

Vozače će na autoputu Beograd – Niš od 15. oktobra snimati 56 kamera na 14 lokacija u oba smera. Saobraćajna policija će prva tri meseca testirati te kamere, a kasnije ih koristiti za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene prosečne brzine od 130 kilometara na sat, prenosi RTS.

Vozači koji u proseku voze brže od dozvoljenih 130 kilometara na sat, neće moći nikako da izbegnu kaznu osim ako ne prave pauze u zaustavnoj traci. U “Putevima Srbije” kažu da kamere mogu da snimaju brzine do 250 kilometara na čas.

To su kamere koje detektuju prolazak vozila, pri čemu su povezane sa centralnim softverom sistema za naplatu putarine i sa softverom za merenje vremena u Srbiji koji je sertifikovan u Zavodu za mere. Takođe, u okviru ovoga sistema proradiće i novi informacioni portali.

Za teretnjake vest je da će se merenje nosivosti obavljati odmah u pokretu na naplatnim rampama. Svako preopterećenje značiće i kaznu za one koji krše zakon i time uništavaju puteve, kažu u JP “Putevi Srbije”.

T. Petrov (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar