a

Od 15. oktobra na autoputu Beograd – Niš 56 kamera

Vozače će na autoputu Beograd – Niš od 15. oktobra snimati 56 kamera na 14 lokacija u oba smera. Saobraćajna policija će prva tri meseca testirati te kamere, a kasnije ih koristiti za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene prosečne brzine od 130 kilometara na sat, prenosi RTS.

Vozači koji u proseku voze brže od dozvoljenih 130 kilometara na sat, neće moći nikako da izbegnu kaznu osim ako ne prave pauze u zaustavnoj traci. U “Putevima Srbije” kažu da kamere mogu da snimaju brzine do 250 kilometara na čas.

To su kamere koje detektuju prolazak vozila, pri čemu su povezane sa centralnim softverom sistema za naplatu putarine i sa softverom za merenje vremena u Srbiji koji je sertifikovan u Zavodu za mere. Takođe, u okviru ovoga sistema proradiće i novi informacioni portali.

Za teretnjake vest je da će se merenje nosivosti obavljati odmah u pokretu na naplatnim rampama. Svako preopterećenje značiće i kaznu za one koji krše zakon i time uništavaju puteve, kažu u JP “Putevi Srbije”.

T. Petrov (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar