Repriza filma „Radejna – ognjište života“ 5. oktobra u selu Radejna

U nekadašnjoj školi u selu Radejna u subotu, 5. oktobra, u 19:00 časova, biće održana prva repriza dokumentarnog filma „Radejna – ognjište života“.

Ovo dokumentarno ostvarenje rađeno u produkciji „DIP Production“, predstavlja atmosferu planinskog sela Radejna u nedrima Kozarice na samo nekoliko kilometara od Dimitrovgrada, sa svojim zaboravljenim pričama meštana i njihovih radosti, boli, bitaka i želje za budućnošću.

This image has an empty alt attribute; its file name is 68-1024x683.jpg

Publika u Radejni je film videla na premijeri 22. juna, a organizatori ovog kulturnog događaja su Agencija za kinematografsku i televizijsku produkciju „DIP Production“ i Mesna zajednica Radejna, uz tehničku podršku osnovne škole „Hristo Botev“ i Internet Portala FAR.

Film producenta Danijele Apostolov Videnov i režisera Petra Videnova je izrađen na bugarskom jeziku i sufinansiran je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije na konkursu za informisanje na jezicima nacionalnih manjina u 2018. godini. Snimatelji filma su Goša Vladimirov i Slaviša Milanov, montažer je Mikica Kostov, grafički dizajn je radila Milana Videnov Milanov, a muziku je komponovao Asen Marinov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 69-1024x683.jpg

Glavni narator je lekar Nikola Jordanov poreklom iz ovog sela, a u filmu učestvuju meštani Verka Jordanov, Ratko Mančev, Vasilije Georgiev i porodica Dimitrov – Ivan, Verica, Goško, Sanela i Aleksa.

U video zapisu pogledajte atmosferu sa premijere filma.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
oktobar 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar