a

Protiv sezonskog gripa 3.500 doza vakcine za teritoriju Pirotskog okruga

Zavod za javno zdravlje Pirot sredinom oktobra dobiće 3.500 doza vakcine protiv sezonskog gripa. Dom zdravlja Pirot dobiće 2.010 doza vakcine, Babušnica 400 doza, Bela Palanka 500, a Dimitrovgrad 580 doza, prenosi Danas.

Imunizacija protiv gripa počeće krajem ovog meseca. Prema rečima dr Radmile Zec, epidemiologa u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu, preporuka je da vakcinu prime zdravstveni radnici koji rade sa pacijentima koji su oboleli od teških bolesti, zdravstveni radnici koji boluju od hroničnih bolesti, stariji od 65 godina i zdravstveni radnici koji rade sa trudnicama.

T. Petrov (izvor: Danas)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar