Na Gradini zaplenjeno zlato vredno preko 40.000 evra

Carinci su na prelazu Gradina kod Dimitrovgrada sprečili pokušaj krijumčarenja više od kilogram i po zlatnog nakita i preko 90 flaša viskija i rakije, objavljeno je na sajtu Uprave carina.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dva bračna para bugarskih državljana.

Oni su carinicima rekli da putuju na svadbu u Nemačku i da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi prijavili.

This image has an empty alt attribute; its file name is 194-1024x683.jpg

Međutim, detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika, pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija „džoni voker“ i 40 flaša bugarske lozove rakije.

Daljom kontrolom je prilikom ličnog pretresa kod dve putnice u torbicama i kod putnika u torbi pronađen neprijavljeni zlatan nakit, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 195-1024x683.jpg

Јedna od putnica je imala gotovo 900 grama zlatnih ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja. Kod druge je pronađeno preko 470 grama, a kod jednog od muškaraca oko 340 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar