a

Ribolovac Acko Stoilkov na jezeru “Savat 2” ulovio soma kapitalca teškog 42 kilograma

Poznati dimitrovgradski ribolovac Acko Stoilkov – Ćena upecao je danas na jezeru “Savat 2” soma teškog 42 kilograma i dugog 1.85 metara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 184-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 185-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 186-1024x683.jpg

Vest o kapitalnom ulovu portalu FAR dojavio je ribočuvar Svetislav Lukić, te je snimatelj Saša Radivoev veoma brzo stigao do Smilovskih jezera i zabeležio ovaj za ribare nesvakidašnji događaj.

“Od malih nogu se bavim ribolovom i veoma sam zadovoljan. Ovog puta mi je trebalo čak 35 minuta da ga savladam i izvučem iz vode, a ulovio sam ga na kukuruz” – rekao je Stoilkov za FAR i dodao da će se kapitalnom ulovu najviše obradovati njegovi ukućani.

This image has an empty alt attribute; its file name is 187-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 188-1-1024x683.jpg

Jezera “Savat 1” i “Savat 2”, poznatija kao Smilovska jezera, su veoma bogata ribljim fondom – od šarana, preko amura, štuke i bele ribe, a prema rečima prisutnih ribolovaca ulovljena neman je do sada najveći som ikad upecan na ovoj ribolovačkoj oazi.

T. Petrov

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar