a

Slab zemljotres u okolini Dimitrovgrada

Slab zemljotres magnitude 2,6 jedinica Rihterove skale registrovan je sinoć u 23:29 časova u regionu Dimitrovgrada. Ovo je potvrđeno za portal FAR u Republičkom seizmološkom zavodu.

Podrhtavanje tla koje je bilo slabijeg intenziteta osetili su građani Dimitrovgrada na višim spratovima stambenih objekata i zgrada.

Prema saopštenju Evropskog seizmološkog centra, koje je preneo bugarski portal 24 časa, epicentar trusa je 12 km zapadno od Dragomana (Republika Bugarska) i 52 km severozapadno od Sofije na dubini od 5 km, Prema podacima Geofizičkog istituta pri BAN-u epicentar zemljotresa je u blizini srpsko-bugarske granice na potezu između sela Nesla i Višan (opština Dragoman) i sela Verzar (opština Dimitrovgrad).

Intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale, a zemljotresi ovakvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, rečeno je FAR-u u Republičkom seizmološkom zavodu.

P. Videnov

Foto: Republički seizmološki zavod

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar