a

Iako je praznik Miholjdan, koji pada 12. oktobra, vezan za smenu leta i jeseni, sudeći po prognozama meteoroloza, očekuje nas miholjsko leto sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine.

Počeće da struji topliji vazduh sa Mediterana, te će maksimalna temperatura danas biti u intervalu od 18 do 22 stepena, a u dane vikenda kretaće se od 23 do 28 stepeni.

Pretežno sunčano i toplo vreme sa dnevnom temperaturom iznad proseka i u većini mesta od 22 do 27 stepeni, prognozira se i u periodu od 15. do 19. oktobra.

Lepo vreme biće idealno za boravak u prirodi, šetnju i sportske aktivnosti, a pogodovaće i poljoprivrednicima za berbu kukuruza, voća i grožđa.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar