Na Gradini zaplenjena garderoba poznatih robnih marki

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, kod Dimitrovgrada, u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja oko 1.300 etiketa, metalnih kopči i parfema poznatih robnih marki, kao i garderobe i obuće u čiju se originalnost sumnja, saopštava Uprava carina.

Etikete poznatih brendova „kelvin klajn“, „puma“ „tomi hilfiger“ i metalne kopče „luj viton“, „guči“, „šanel“ i „ges“ pronađene su prilikom kontrole putničkog kombija bosanskih registarskih oznaka na ulazu u zemlju.

Iako su svi prisutni putnici kao i vozač negirali su da imaju bilo šta osim ličnog prtljaga, carinik je tokom detaljnog pregleda ispod vozačevog sedišta pronašao nekoliko kesa sa pomenutim etiketama i kopčama, a u prostoru ispod volana i nekoliko sakrivenih parfema.

U drugom slučaju je istog dana na ulazu u zemlju prilikom detaljne kontrole autobusa novopazarskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul-Novi Pazar otkriven specijalno dograđeni bunker u prostoru za prtljag.

U njemu je pronađeno nekoliko crnih plastičnih vreća sa garderobom i obućom sa natpisima poznatih robnih marki.

Ispostavilo se da je reč o više od 50 pari patika i cipela i 75 jakni, prsluka, dukserica i donjih delova trenerki obeleženih oznakama poznatih brendova „versaće“, „tomi hilfiger“, „aleksander mekkvin“ i drugih.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar