a

Nagrađeni najuspešniji dimitrovgradski učenici

Učenicima osnovne škole „Hristo Botev“ i gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“ iz Dimitrovgrada uručene su novčane nagrade za zapažene rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima tokom prethodne školske godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 298-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 299-1-1024x683.jpg

Na svečanom prijemu održanom 11. oktobra, u konferencijskoj hali Sportske hale, nagrade je, po tradiciji, uručio predsednik opštine Vladica Dimitrov. Sredstva u iznosu od 607.000 dinara, obezbeđenih iz opštinskog budžeta, dobilo je 50 đaka – 26 osnovaca i 24 gimnazijalca. Takođe, nagrađene su muške i ženske ekipe u stonom tenisu, odbojci, fudbalu, košarci, šahu i hor osnovne škole.

This image has an empty alt attribute; its file name is 300-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 301-1-1024x683.jpg

Predsednik opštine je čestitao mladim talentima i poželeo im da nastave da uče i da postižu uspehe u školi i u životu, kako bi izrasli, pre svega, u dobre, marljive i ostvarene ljude.

„Mi pratimo svu decu koja pohađaju škole u Dimitrovgradu. Trudimo se na neki način da ih podstičemo da nastave u tom ritmu. Ono što je meni primetno jeste to što ima manje nagrađenih učenika od prošle godine. Da li je to znak da nam deca popuštaju u školi ili ne, videćemo“ – dodao je Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 302-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 303-1-1024x683.jpg

Svečanosti su prisustvovali Katarina Simeonov, direktorka Osnovne škole „Hristo Botev“ i Nataša Nenov, članica Ženske odborničke mreže pri Skupštini opštine.

T. Petrov

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar