Likovni konkurs EU PRO programa “Moja evropska zajednica”

Razvojni program EU PRO, uz podršku Evropske unije, otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u Srbiji, na temu “Moja evropska zajednica”. Cilj ovog konkursa jeste da postakne mlade da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se njihovi sugrađani i sugrađanke iz osetljivih grupa suočavaju.

Konkurs se tradicionalno organizuje trinaesti put sa ciljem da se podstakne kreativnost, ali i aktivizam mladih iz lokalnih samouprava uključenih u program, te da se talentovani đaci kao i škole koje podržavaju kreativno stvaralaštvo mladih nagrade.

Najbolji radovi po oceni žirija naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za 2020. godinu, dok će njihovi autori i autorke biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima. Organizatori pozivaju škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se bude pokazala kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru, dok se propozicije učešća na likovnom konkursu mogu naći na internet stranici EU PRO-a.

Teodora Petrov

Foto: EU PRO

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar