a

Likovni konkurs EU PRO programa “Moja evropska zajednica”

Razvojni program EU PRO, uz podršku Evropske unije, otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u Srbiji, na temu “Moja evropska zajednica”. Cilj ovog konkursa jeste da postakne mlade da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se njihovi sugrađani i sugrađanke iz osetljivih grupa suočavaju.

Konkurs se tradicionalno organizuje trinaesti put sa ciljem da se podstakne kreativnost, ali i aktivizam mladih iz lokalnih samouprava uključenih u program, te da se talentovani đaci kao i škole koje podržavaju kreativno stvaralaštvo mladih nagrade.

Najbolji radovi po oceni žirija naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za 2020. godinu, dok će njihovi autori i autorke biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima. Organizatori pozivaju škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se bude pokazala kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru, dok se propozicije učešća na likovnom konkursu mogu naći na internet stranici EU PRO-a.

Teodora Petrov

Foto: EU PRO

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar