a

Više od 50 kamera na auto-putu Beograd-Niš

Na auto-putu Beograd-Niš više od 50 kamera, koje je postavilo Javno preduzeće “Putevi Srbije”, počelo je 15. oktobra, da snima u oba smera. Nakon probnog testiranja, koje će trajati negde do Nove godine, kamere bi mogle da se koriste za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene brzine od 130 km/h.

Kako je najavljeno iz preduzeća, korišćeni su portali ispred naplatnih stanica, jer je to najbolje mesto za postavljanje kamera. Takođe, navode da kamere neće moći da prepoznaju lica vozača i da su iste kao one koje se već 10 godina koriste na naplatnim stanicama.

Kada je reč o kažnjavanju nesavesnih vozača tokom testiranja, iz “Puteva Srbije” ne znaju da li će saobraćajna policija koristiti kamere za kažnjavanje.

Teodora Petrov (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar