a

U petak sednica SO Dimitrovgrad sa inicijativom za vraćanje starog imena gradu

Za petak 18. oktobar zakazana je XXXIII sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad, a pred odbornicima će se naći 40-ak tačaka.

U centru pažnje biće predlog Odluke o pokretanju inicijative da se izmenom Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije opštini Dimitrovgrad, naseljenom mestu i katastarskoj opštini Dimitrovgrad, promeni naziv u Caribrod.

Izveštaj o poslovanju budžeta opštine za period od 1. januara do 30. juna ove godine, rebalans budžeta i izmenane Odluke o organizaciji Opštinske uprave su takođe na dnevnom redu.

Na sednici će, između ostalog, biti utvrđena ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskoj ustanovi “Osmi septembar”, a biće usvojeni i izveštaji o realizaciji plana rada za proteklu i godišnjeg plana rada ustanove za ovu radnu godinu.

Izveštaj o realizaciji Programa iz delokruga rada Javnog preduzeća “Komunalac” i finansijskog poslovanja za 2018. godinu će takođe razmatrati odbornici Skupštine opštine.

Na dnevnom redu je i niz tačaka koje se odnose na obrazovanje novih Odbora u skladu sa odredbama novog Statuta opštine i Poslovnika Skupštine opštine Dimitrovgrad.

Zasedanje počinje u 9:00 časova.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar