a

Uspešan nastup KUD-a “Caribrod” na “Vurdijadi” u Babušnici

Kulturno – umetničko društvo “Caribrod” je 19. oktobra nastupilo na poznatoj gastro – turističkoj manifestaciji “Vurdijada”, koja se svake godine tradicionalno održava u Babušnici.

This image has an empty alt attribute; its file name is 448-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 449-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 450-1024x683.jpg

Umetnički rukovodilac KUD-a Dalibor Gligorov, izjavio je za portal FAR da je nastup bio uspešan i da su svi bili veoma zadovoljni. Pored “Šopskih igara” i “Igara iz caribrodskog kraja”, kojim su se predstavili dimitrovgradski folkloristi, za publiku je izvorne pesme pevala Marija Georgiev uz pratnju narodnog orkestra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 451-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 452-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 453-1024x683.jpg

Za svoj doprinos i učešće na manifestaciji Kulturno – umetničko društvo “Caribrod” dobilo je zahvalnicu od strane Turističke organizacije Babušnice i Udruženja turističkih poslenika iz Niša.

Ova osma po redu manifestacija okupila je 180 učesnika koji su se nadmetali u spremanju lokalnog specijaliteta – vurde, a takođe i tradicionalnih jela. Bilo je i proizvoda domaće radinosti, starih zanata i suvenira. Po prvi put organizovana je “Lužnička orata”, sa ciljem da se lužničko – timočki dijalekt sačuva od zaborava.

’’Vurdijadu’’ je organizovala Turistička organizacija Babušnice uz podršku opštine Babušnica i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Teodora Petrov

Foto: Aleksandar Radovanović

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar