Mladi bosilegradski stonoteniseri uspešni na turniru „Trofej Beograda 2019“

Tokom minulog vikenda, članovi Stonoteniskog kluba „Mladost“ iz Bosilegrada ostvarili su dobre rezultate na državnom pojedinačnom bodovnom turniru A klase „Trofej Beograda 2019“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 465-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 466-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 467-1024x683.jpg

U kategoriji mlađih kadeta nastupili su Borislav Grigorov i Miljan Ilijev. Ilijev je uspeo da prođe grupnu fazu i ostvari plasman među 44 najbolja takmičara u Srbiji, u svojoj starosnoj kategoriji.

Identičan rezultat u kadetskoj konkurenciji zabeležili su Bratislav Stojimenov i Nikola Zaharijev. Oni su se tako našli u društvu 42 najuspešnija stonotenisera u zemlji.

U konkurenciji juniora Bratislav Stojimenov, Nikola Zaharijev i Luka NIkolov nisu uspeli da ostvare zapaženiji rezultat, imajući u vidu da su bili najmlađi takmičari u ovom delu turnira.

This image has an empty alt attribute; its file name is 468-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 469-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 470-1024x683.jpg

Trener bosilegradskih stonotenisera Nikola Taleski bio je zadovoljan nastupom svojih pulena na takmičenju u Beogradu. On je rekao za portal FAR da je konkurencija bila veoma jaka i da je turnir jedan od najjačih u Srbiji.

„Što se tiče igre mojih izabranika, nemam ni jednu zamerku, štaviše mogu da budem ponosan na njihovo izdanje u duelima sa najboljim stonoteniserima u zemlji i regionu. Pred sam početak turnira sam istakao da će prolazak grupne faze na jednom ovakvom nivou nadmetanja predstavljati uspeh, tako da mogu slobodno da kažem da smo mi svoj prvobitni cilj ostvarili. Nastavićemo i dalje da treniramo naporno, da kroz jake turnire stičemo neophodno iskustvo i da kao klub rastemo iz dana u dan. Ovim putem bih se zahvalio opštini Bosilegrad što prepoznaje naš rad i trud i finansijski pomaže naše aktivnosti“ – naglasio je Taleski.

This image has an empty alt attribute; its file name is 471-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 472-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 473-1024x683.jpg

Na ovom sportskom događaju nastupilo je preko 300 stonotenisera iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Naredni izazov koji očekuje stonotenisere „Mladosti“ je meč 4. kola Kvalitetne lige A Stonoteniskog saveza centralne Srbije protiv ekipe „Vlasine“ iz Vlasotinca. Duel se igra za vikend u Bosilegradu.

A. Todorov

Foto: Nikola Taleski / STK „Mladost“ Bosilegrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar