a

Predat nacrt Medijske strategije Vladi Srbije

Radna grupa za izradu Medijske strategije završila je jednomesečni rad na ovom dokumentu i on je predat Vladi Srbije, saopštio je UNS na svom sajtu. U saopštenju se navodi, da pre konačnog usvajanja, Vlada treba da pošalje dokument na mišljenje nadležnim ministarstvima i Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo.

Udruženje novinara Srbije podseća da je Nacrt Medijske strategije posle javne rasprave 17. maja upućen Evropskoj komisiji uz značajne izmene zbog čega su protestovali UNS i druga novinarska i medijska udruženja koja su imala svoje predstavnike u Radnoj grupi za izradu strategije. Premijerka Srbije Ana Brnabić je tada izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, kao i da “apsolutno misli da je došlo do greške”.

Saglasnost na dokument koji je dostavljen Vladi, kako saopštava UNS, dali su svi članovi Radne grupe u čijem sastavu je devet predstavnika novinarskih i medijskih udruženja i osam predstavnika države, a radna grupa je u izradi tog dokumenta uzela u obzir i analizu italijanskog eksperta kojeg je angažovala Evropska komisija dr Frančeska Šakitana.

UNS takođe podseća, da je premijerka Srbije u julu ove godine zatražila da članovi Radne grupe do kraja meseca iznesu sve svoje primedbe na nacrt tog dokumenta, kako bi uz mišljenje Evropske komisije „finalizovali predlog“ koji će biti upućen Vladi na usvajanje.

T. Petrov (izvor: UNS)

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar