Predat nacrt Medijske strategije Vladi Srbije

Radna grupa za izradu Medijske strategije završila je jednomesečni rad na ovom dokumentu i on je predat Vladi Srbije, saopštio je UNS na svom sajtu. U saopštenju se navodi, da pre konačnog usvajanja, Vlada treba da pošalje dokument na mišljenje nadležnim ministarstvima i Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo.

Udruženje novinara Srbije podseća da je Nacrt Medijske strategije posle javne rasprave 17. maja upućen Evropskoj komisiji uz značajne izmene zbog čega su protestovali UNS i druga novinarska i medijska udruženja koja su imala svoje predstavnike u Radnoj grupi za izradu strategije. Premijerka Srbije Ana Brnabić je tada izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, kao i da “apsolutno misli da je došlo do greške”.

Saglasnost na dokument koji je dostavljen Vladi, kako saopštava UNS, dali su svi članovi Radne grupe u čijem sastavu je devet predstavnika novinarskih i medijskih udruženja i osam predstavnika države, a radna grupa je u izradi tog dokumenta uzela u obzir i analizu italijanskog eksperta kojeg je angažovala Evropska komisija dr Frančeska Šakitana.

UNS takođe podseća, da je premijerka Srbije u julu ove godine zatražila da članovi Radne grupe do kraja meseca iznesu sve svoje primedbe na nacrt tog dokumenta, kako bi uz mišljenje Evropske komisije „finalizovali predlog“ koji će biti upućen Vladi na usvajanje.

T. Petrov (izvor: UNS)

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar