a

VIDEO: AOM u znaku želje za povećanje bezbednosti u radu novinara

Аsocijacija onlajn medija (AOM) imala je svoju godišnju skupštinu. Na skupu koji je održan u novosadskom hotelu „Putnik“ razmotren je izveštaj o radu, jednoglasno je donet zaključak o uvođenju profesinalnog sekretara, koji bi koordinirao rad članica, obaveštavao ih o činjenicama i događajima važnim za njih i posao kojim se bave, kao i o funkcinisanju AOM-a, a ukoliko je potrebno pružao bi im i tehnološku pomoć i pomagao u razvoju projekata.

This image has an empty alt attribute; its file name is 601-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 602-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 603-1024x722.jpg

Dogovoreno je da jedna delegacija obiđe članice, kako bi videla u kakvim uslovima rade ili kako je rečeno, „kako AOM može da pomogne njima, a kako one AOM-u“. Primljene su i dve nove članice – TV „Forum“ iz Prijepolja i sajt „Storiteler“ iz Novog Sada, koji piše na slovačkom i srpskom jeziku, dok je iz članstva na njihov zahtev izbrisan leskovački „Jugmedija“.

Najveću pažnju Skupština AOM-a je ipak posvetila bezbednosti novinara i novom Nacrtu nove Medijske strategije. Sledeći sastanak AOM-a zakazan je za decembar.

This image has an empty alt attribute; its file name is 604-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 605-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 606-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 607-1024x683.jpg

O AOM-u između dve skupštine za FAR je govorio predsednik Upravnog odbora asocijacije i kolega iz „Južnih vesti“ Dragan Petković, a o dosadašnjem učinku Radne grupe za bezbednost novinara i njenom budućem usmerenju Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo (CINS).

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj: Igor Milatović
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
oktobar 2019

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar