Marić: Nema ugroženog stanovništva niti domaćinstava u požaru u mestu Vražja glava na Staroj planini

Zarad istinitog informisanja javnosti, načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić istakao je još jednom da nema ugroženog stanovništva niti domaćinstava u požaru, koji je izbio u nedelju oko 13:00 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i čija je lokalizacija još uvek u toku. Ovo je rečeno u najnovijem saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

„U ovom trenutku na intervenciji je angažovano 90 vatrogasaca – spasilaca i više od 30 vozila iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd. Gašenje požara otežava nepristupačan teren i velika nadmorska visina, jer je reč o preko 1.900 metara, dok zbog velike zadimlјenosti i dalјe nema uslova za gašenje požara iz vazduha, odnosno za angažovanje letelica“, rekao je Marić, napominjući da se neprekidno prate uslovi na terenu.

On je dodao i da su pripadnici Sektora u kontaktu sa kolegama iz Bugarske, s obzirom da je požar izbio na bugarskoj strani odakle se proširio na teritoriju Republike Srbije i da jedna desetina od ukupnog požara bukti na teritoriji naše zemlјe, saopštava MUP.

Izvor i foto: MUP Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar