a

Odlazi Miholjsko leto, stiže prava jesen

Nakon toplog vremena za ovo doba godine, stiže pravo jesenje vreme i zahlađenje sa kišom koje će tokom dana prvo zahvatiti severne krajeve Srbije. Na jugu i jugoistoku biće promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura od 12 na severu do 23 stepeni na jugu i jugoistoku.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u sredu će preovlađivati oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom, uz slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 4 do 8, a najviša dnena u intervalu od 10 do 15 stepeni.

Najhladniji ove sedmice biće četvrtak uz kišu, sa maksimalnom temperaturom od 5 do 12 stepeni, a moguć je i sneg na visokim planinama.

U petak, 1. novembra biće promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U južnim krajevima oblačno i ponegde sa slabom kišom. Najniža temperatura od 2 do 5, a najviša od 7 do 12 stepeni.

U periodu od 2. do 6. novembra sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Samo će na istoku zemlje biti oblačno sa slabom kišom, a temperatura će biti u porastu.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar