a

Opština Dimitrovgrad raspisala konkurs za dodelu studentskih stipendija

Opština Dimitrovgrad raspisala je konkurse za dodelu redovnih i posebnih studentskih stipendija za školsku 2019/2020. godinu.

Prvim konkursom je predviđeno 18 redovnih stipendija. Pravo da konkurišu imaju studenti najmanje druge godine osnovnih, strukovnih i integrisanih akademskih studija sa studijskim programom u trajanju od najmanje šest ili osam semestara, a čija prosečna ocena svih položenih ispita iznosi preko 9 na visokoškolskim ustanovama u Srbiji i preko 5 za studente koji se školuju u Bugarskoj. Za studente osnovnih akademskih studija predviđeno je 16, a za master ili doktoreske studije 2 stipendije

Drugim konkursom obezbeđeno je 13 posebnih stipendija, a mogu da konkurišu studenti osnovnih, strukovnih i integrisanih akademskih studija sa studijskim programom u trajanju od najmanje šest ili osam semestara. Predviđeno je 5 stipendija za studente prve godine studija, 6 za studente osnovnih akademskih studija i dve stipendije za master ili doktorske studije.

Prijava za dodelu stipendija sa potrebnom dokumentacijom podnosi se Kancelariji dečje zaštite ili putem pošte. Odobrena stipendija za tekuću školsku godinu isplaćuje se u 10 mesečnih rata od po 8 hijada dinara.

Detaljne informacije o načinu konkurisanja mogu se naći na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad, a rok za prijavljivanje na oba konkursa je 29. oktobar.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar