a

Gmitrovdanska trka 7. novembra u Dimitrovgradu

Tradicionalna 16. po redu Gmitrovdanska trka biće održana u četvrtak, 7. novembra, u Dimitrovgradu. Okupljanje učesnika zakazano je za 12:00 časova ispred crkve Rođenje Presvete Bogorodice. Ovo je za portal FAR izjavio Aleksandar Markov iz Atletskog kluba „Balkan“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 121-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 122-1024x683.jpg

Glavna trka od gradske crkve do porte manastira „Sveti Dimirije“, poznatijeg kao „Manastirče“, počinje u 13:00 časova. Dužina staze je 1500 metara. Pola sata ranije trčaće učenici osnovnih škola u disciplinama od 200 d0 500 metara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 123-1024x683.jpg

Organizator nadmetanja je Atletski klub „Balkan“ uz podršku Sportsko turističkog centra Caribrod, Sportskog saveza Caribrod i crkve Rođenje Presvete Bogorodice. Pokrovitelj manifestacije je opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar