Dejan Milev uputio čestitku povodom Dana prosvetnih radnika

Opštinski većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev uputio je čestitku povodom 8. novembra – Dana prosvetnih radnika Srbije. Ovaj dan se obeležava od 1994. godine na Mitrovdan, za koji se veruje da je dan rođenja Vuka Karadžića.

U čestitki koju je Milev uputio nastavnom osoblju, učiteljima i profesorima se kaže:

Poštovani prosvetni radnici,

Šta god da se kaže ili napiše o Vašoj profesiji ili značaju Vašeg rada biće nedovoljno. Naša sredina je jedna od boljih, jer nam daje priliku da poštujemo i nosimo zavete i Ćirila i Metodija, i Dositeja, i Vuka Karadžića, i Paisija i Boteva, ali i mnogih drugih.

Lična i opštenarodna zahvalnost prema ovim slavnim ličnostima sačuvale su nas i razvile u dobre ljude sa vizijom konstantnog napretka.

Nažalost, previše je sada izazova i prepreka kada je prosveta u pitanju. I sada, kada su nam okolnosti zadale udarac postavlja se pitanje na koga se osloniti kada je reč o budućnosti naše dece.

Većina očekuje emotivne reči, ali učitelji zaslužuju više i to se ne meri samo uvećanjem njihovih plata. Znam da je malo njih koji su poklekli današnjim izazovima i da većini nije uopšte lako, znam kako je kada se pitate kako i zbog čega dalje, znam kako je teško kada ste razočarani, ali isto tako znam da kada su u pitanju naša deca, naša budućnost, niko nema pravo na umor, razočarenje i predaju.
Danas se obraćam onim učiteljima koji još uvek lutaju među administracijom i prekomernim očekivanjima društva tražeći svoju slobodu.

Danas, naše društvo ima potrebe više nego ikada za učiteljima prosvetiteljskog duha.

Danas je dan kada se obraćam prosvetiteljima današnjice – onima, koji kod dece bude radoznalost za znanjem, bude ideale o slobodi i pravdi.

Trebamo Vas!

Srećan dan prosvetnih radnika.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar