Na dimitrovgradskoj sceni “Žurka na zelenom ćošku”

Na sceni Centra za kulturu sinoć su članovi dečijeg pozorišta “Hristo Botev” odigrali predstavu “Žurka na zelenom ćošku”. Oni su interesantnim kostimima ispričali priču o tome kako treba svi da čuvamo prirodu – “da volimo i čuvamo zeleno”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 191-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 192-1024x683.jpg

Tekst je napisala Elizabeta Georgiev, a nastao je 2011. godine, u režiji Delče Gigova, rukovodioca pozorišta “Hristo Botev”.

“Tekst za predstavu je nastao kada smo sa jednom drugom grupom dece radili isti komad. Tada sam taj tekst pisala nenamenski za tu decu, međutim dečaci i devojčice su zaista fascinantni i sa puno ljubavi i žara, bez obzira što imaju tremu i što je većini prvi korak u pozorištu, stvarno su bili dobri. Ponosna sam što se pozorište u svojoj 131. godini postojanja odlučuje za moj tekst i naravno, kao čoveku koji se već ozbiljno bavi knjževnošću za decu, to je velika čast. Dečaci i devojčice ako nastave sa ovim intenzitetom i sa ovim žarom prema pozorištu, mislim da je lepa budućnost pred njima” – izjavila je za portal FAR Elizabeta Georgiev.

This image has an empty alt attribute; its file name is 193-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 194-1024x683.jpg

Po završetku predstave mlade talente je pozdravio Delča Gigov, koji je čestitao glumcima na dobro odigranom komadu i pozvao sve građane da dođu na predstojeći pozorišni festival “Balkan Teatar Fest”, koji će biti održan od 8. do 19. novembra.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar