a

Na dimitrovgradskoj sceni “Žurka na zelenom ćošku”

Na sceni Centra za kulturu sinoć su članovi dečijeg pozorišta “Hristo Botev” odigrali predstavu “Žurka na zelenom ćošku”. Oni su interesantnim kostimima ispričali priču o tome kako treba svi da čuvamo prirodu – “da volimo i čuvamo zeleno”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 191-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 192-1024x683.jpg

Tekst je napisala Elizabeta Georgiev, a nastao je 2011. godine, u režiji Delče Gigova, rukovodioca pozorišta “Hristo Botev”.

“Tekst za predstavu je nastao kada smo sa jednom drugom grupom dece radili isti komad. Tada sam taj tekst pisala nenamenski za tu decu, međutim dečaci i devojčice su zaista fascinantni i sa puno ljubavi i žara, bez obzira što imaju tremu i što je većini prvi korak u pozorištu, stvarno su bili dobri. Ponosna sam što se pozorište u svojoj 131. godini postojanja odlučuje za moj tekst i naravno, kao čoveku koji se već ozbiljno bavi knjževnošću za decu, to je velika čast. Dečaci i devojčice ako nastave sa ovim intenzitetom i sa ovim žarom prema pozorištu, mislim da je lepa budućnost pred njima” – izjavila je za portal FAR Elizabeta Georgiev.

This image has an empty alt attribute; its file name is 193-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 194-1024x683.jpg

Po završetku predstave mlade talente je pozdravio Delča Gigov, koji je čestitao glumcima na dobro odigranom komadu i pozvao sve građane da dođu na predstojeći pozorišni festival “Balkan Teatar Fest”, koji će biti održan od 8. do 19. novembra.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar