a

Sprečeno krijumčarenje ženske garderobe na “Gradini”

Na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada carinici su zaplenili oko 250 različitih delova ženske zimske garderobe, čija je vrednost procenjena na 650.000 dinara.

Prekršaj je otkriven 6. novembra, kada su u prtljažniku automobila „tojota korola verso“ bugarskog državljanina, koji je putovao iz Bugarske ka Španiji, otkriveni veliki paketi sa zimskim jaknama, kaputima, mantilima i haljinama.

“Kako vrednost krijumčarene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržan i automobil, tako da ukupna vrednost otkrivenog prekršaja premašuje milion dinara” – kažu u Upravi carina Republike Srbije.

P. Videnov

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar