a

„Željuši“ bod protiv „Gnjilana“ i drugo mesto na kraju jesenje polusezone

U 11. kolu Pirotske okružne lige, fudbaleri „Željuše“ odigrali su juče nerešeno 1:1 (0:0) na gostovanju ekipi „Gnjilana“.

Željušani su jesenju polusezonu završili na drugom mestu na tabeli sa 23 boda. Jesenji prvak je „Senjak“ sa istim bodovnim saldom kao i dimitrovgradski tim, ali sa boljom gol razlikom. Upravo će ova dva rivala odmeriti snage na startu prolećnog dela prvenstva.

 A. Todorov

Foto: Teodora Petrov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar