Na „Gradini“ zaplenjeno zlato

Carinici su na graničnom prelazu „Gradina“ kod Dimitrovgrada zaplenili preko 660 grama zlata, čija je vrednost procenjena na više od 23.000 evra, navode iz Uprave Carina.

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven 11. novembra kada je u Srbiju pristigao putnički kombi nemačkih registarskih oznaka. Njime je ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika, među kojima su troje imali turske, a jedna od putnica nemački pasoš. Svi su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga.

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je ipak usledila, službenici su od jedne putnice zatražili da pokaže jaknu koju je držala prebačenu preko ruke. Tada je otkriveno da je jaknom zapravo bila kamuflirana kesa puna sakrivenog zlatnog nakita. U velikom novčaniku pronađenom u njoj otkriveno je 25 zlatnika, 10 narukvica i jedna ogrlica sa medaljonom, za koje se kao vlasnica najpre javila žena koja je i vlasnica kombija. Ona se kasnije predomislila i preinačila svoju izjavu, rekavši da zlato ipak pripada putnici kod koje je i pronađeno.

Kako vrednost otkrivenog krijumčarenog zlata prevazilazi trećinu vrednosti vozila, kao i činjenice da je vlasnica kombija potencijalno znala za pokušaj šverca, do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i putnički kombi „mercedes benc“, usled čega vrednost otkrivenog prekršaja premašuje iznos od 55.000 evra, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava Carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar