a

Gazdovanje i obim eksploatacije šuma na Staroj planini tema okruglog stola u Dimitrovgradu

U Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu u četvrtak, 14. novembra, biće održan okrugli sto na temu „Gazdovanje i obim eksploatacije šuma na području Parka prirode Stara planina“. Domaćin skupa je Internet portal „FAR“.

Najavljeno je učešće Darka Đorđevića, upravnika Parka prirode „Stara planina“, Gorana Sekulića saradnika za javne politike u Svetskom fondu za prirodu WWF, Aleksandra Panića ispred pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ i predstavnika Opštine Dimitrovgrad i lokalnih udruženja.

Namera je da se ovim okruglim stolom pokrene tema gazdovanja šumama na Staroj planini, kao i da se odgovori na pitanja kakav je ekonomski, a kakav ekološki interes šuma. Osobita pažnja biće data problemu održavanja i sanacije putne infrastrukture oštećene usled prolaska teških tovarnih kamiona koji već godinama unazad izvlače drvnu masu sa Senokoškog i Krivodolskog dela Stare planine.

Okrugli sto će početi u 12:30 časova, a agendu možete pogledati OVDE.

S. Ivanov

Foto: pixabay

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar