Projekcija filma “Radejna – ognjište života” u dimitrovgradskom Domu za stare

Nakon dve izuzetno posećene projekcije u selu Radejna, dokumentarni film “Radejna – ognjište života” prikazan je danas i u Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu. Korisnici Doma i osoblje imali su priliku da pogledaju dokumetarno ostvarenje, koje govori o istoriji, kulturnom nasleđu, poljoprivrednim i turističkim potencijalima jednog perspektivnog sela u rejonu Zabrđa. U ovom seskom naselju još uvek ima mladih i uglednih poljoprivrednih proizvođača.

This image has an empty alt attribute; its file name is 293-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 294-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 295-1024x683.jpg

Pre projekcije, koja je lepo prihvaćena od strane štićenika Doma, govorili su direktorka ustanova Gabrijela Petrov, lekar Nikola Jordanov, rođeni Radejnčanin i glavni narator u filmu, kao i producent dokumentarca Danijela Apostolov Videnov.

Ovo ostvarenje rađeno na bugarskom jeziku podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije na medijskom konkursu 2018. godine. Režiju i scenario potpisuje Petar Videnov, snimatelji filma su Slaviša Milanov i Goša Vladimirov, montažer Mikica Kostov, grafički dizajn je radila Milana Videnov Milanov, a muziku je komponovao Asen Marinov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 296-1024x683.jpg

Događaj je organizovan u okviru programa „Briga o starima“ Crvenog krsta Dimitrovgrad. Projekciju su organizovali Crveni krst, “DIP Production” i Dom za smeštaj starih lica, uz tehničku podršku Osnovne škole “Hristo Botev” i Internet Portala FAR.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar