a

Izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka važećeg

Dopune i izmene Zakona o putnim ispravama omogućiće građanima da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest meseci pre isteka važenja prethodno izdatog dokumenta. Ovo je u Narodnoj skupštini izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, javlja Danas. Cilj je pojednostavljivanje procedura i efikasnije ostvarivanje prava građana.

Ministar je naveo da je novina i kada dokument treba javno proglasiti nevažećim, to se može uraditi na internet strani MUP-a, čime se izbegavaju dosadašnji troškovi oglasa.

Takođe, Stefanović je dodao da je važeći zakon o putnim ispravama donet 2007. godine, a izmenjen 2014. godine. Sadašnje izmene rezultat su praćenja primene zakona i želja da građani efikasnije ostvare svoja prava.

T. Petrov (izvor: danas.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar