a

Na ovogodišnjoj manifestaciji “Dani Caribrodske šušenice” 240 izlagača i koncert Nede Ukraden

Sve je spremno za 5. po redu gastro-turističku manifestaciju “Dani Caribrodske šušenice”, koja će biti održana u dane vikenda, 16. i 17. novembra.

Za ovaj događaj prijavljeno je 240 izlagača, a očekuje se i veliki broj posetilaca i turista iz Srbije i Bugarske.

Zvanični deo manifestacije počinje u subotu, 11:00 časova u Sportskoj hali gde će izlagači i poljoprivredni proizvođači predstaviti svojevrsni brend ovog događaja – šušenicu. Ovaj proizvod ocenjivaće komisija, a biće nagrađeni proizvođači najboljih šušenica. Na štandovima u hali naći će se i mesne prerađevine, proizvodi od mleka, kao i vino i rakija raznovrsnih proizvođača.

Ove godine po prvi put biće postavljeni štanodvi u Balkanskoj ulici u centru grada, a biće izložene prerađevine od voća i povrća, suveniri, grnčarije, proizvodi od drveta, gvožđa i domaća radinost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 325-1024x683.jpg

U okviru manifestacije planirani su i brojni kulturni događaji. Koncert poznate srpske pevačice Nede Ukraden zakazan je za subotu, u 19:00 časova, u centru Dimitrovgrada. Posetioci sajma moći će da pogledaju i nastupe Kulturno umetničkog društva “Caribrod”, Caribrodskog orkestra i Duvačkog orkestra Caribrod.

Promoter manifestacije biće poznato TV lice i kulinar Stambol Geštamov.

Događaj organizuje Sportsko turistički centar “Caribrod” pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar