a

Put do Poganova kompletiran već od subote 23. novembra

Do 23. novembra potpuno će biti asfaltiran put Poganovo-Dimitrovgrad, rekao je za portal FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 341-1024x683.jpg

Conević se kao i asfalteri nada povoljnim vremenskim prilikama i napominje da će zbog ubrazanja i velikog zahvata radova saobraćaj na deonici Planinica – Banski Dol – Poganovo, biti potpuno zatvoren od ponedeljka 18. novembra, pa do petka 22. novembra, u periodu od 7:00 do 17:00 sati. Tako će već od subote 23. novembra vozačima na raspolaganju biti nova trasa dugačka šest kilometara i šesto metara, sa širinom kolovoza od tri i po metra, a zajedno sa obostranim bankinama četiri i po metra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 342-1024x683.jpg

Uz put su već urađeni kanali i propusti za odvođenje atmosferskih voda, a debljina asfalta će biti šest santimetara. Radove izvodi pirotsko predezeće „AD Drumovi“, dok je vrednost posla oko 85 miliona dinara. Ta sredstva je obezbedilo Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 343-1024x683.jpg

Inače, rok za završetak posla, koji će očigledno biti premašen, bio je 31. decambar. Na taj način će se put iz Dimitrovgrada do Poganova i Poganovskog manastira za više nego duplo skratiti, a tako će se pomoći i dalji razvoj tog dela opštine.

S. Aleksić

Foto: Žan Conević

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar