a

Glumac Branislav Trifunović dobitnik nagrade “Pravi muškarac”

Na Međunarodni dan muškaraca glumac Branislav Trifunović je ovogodišnji dobitnik nagrade “Pravi muškarac” čiji su dobitnici “modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake”.

Omladinska organizacija “Centar E8” dodeljuje tu godišnju nagradu pojedincu koji se “svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja”.

Odluku o dobitniku doneo je žiri u kojem su bili Marko Somborac, Saša Janković, Marko Šelić – Marčelo, Zoran Kesić i Renato Grbić, koji su prethodni dobitnici te nagrade, koja se uručuje na Međunarodni dan muškaraca 19. novembar.

Žiri je ocenio da je Trifunović tokom umetničkog i kulturnog rada “pokazao da je posvećen borac za ljudska prava, slobodu govora i mišljenja, a istovremeno oštar i glasan protivnik svakog oblika nasilja”, javlja Beta, a prenosi N1.

“Muškarci, kao društveni akteri, očevi, prijatelji, donosioci odluka, treba da imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu uzor budućim generacijama mladih muškaraca”, piše u saopštenju o dodeli nagrade.

Ekipa FAR-a snimila je razgovor sa ovim popularnim glumcem i borcem za građanska prava na ovogodišnjem festivalu „Balkan Teatar Fest“.

Izvor: N1 / Beta

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar