a

Pozitivno iskustvo građana sa internet kupovinom

Sve veći broj građana Srbije koristi internet, pre svega za kupovinu. Putem internertai raznovrsnih sajtova oni gledaju dostupnost i cenu proizvoda. Takođe, prodavci koji prodaju robu na taj način beleže izrazit rast poslovanja. Sve je ovo izjavio za RTS Marko Mudrinić, član upravnog odbora Asocijacije i-komers Srbija i direktor “Netokracije”.

Prema njegovim rečima, više od 80 odsto građana koji su kupovali preko interneta imaju pozitivno iskustvo. On napominje da se sve promenilo razvojem tehnologije, pre svega, smartfonova, koji su promenili način na koji pristupamo onlajn sadržaju. Poslovanje na internetu već godinama nezadrživo raste, a profit se meri u stotinama milijardi dolara. Takođe, nove izmene Zakona o trgovini predviđaju i promene u onlajn tržištu, dodaje Mudrinić.

Istakao je da će postojati veća mogućnost za dropšiping, kada trgovci mogu da istaknu cene i u stranim valutama.

U Beogradu će 20. novembra biti održana najveća regionalna digital komers konferencija, gde će biti razmatrano uvođenje cenkanja u onlajn trgovini i tokenizacija kartica, što predstavlja mogućnost da kupac svoju karticu smesti na pametan sat ili telefon i na taj način plaća naručenu robu.

T. Petrov (izvor: RTS)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar