a

Sastanak u Dimitrovgradu povodom proširenja Slobodne zone Pirot

Povodom novog proširenja kapaciteta Slobodne zone Pirot na područje susedne opštine Dimitrovgrad, juče je u Dimitrovgradu održan radni sastanak. Predstavnike Uprave za slobodne zone i Slobodne zone Pirot, kao i komisiju sačinjenu od predstavnika Ministarstava finansija, građevinarstva, rudarstva, privrede, poljoprivrede i zaštite životne sredine, primio je predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Kako je saopšteno iz Slobodne zone Pirot, ovim sastankom je inicirano ispitivanje uslova za početak rada u ovoj zoni sledećih firmi iz Dimitrovgrada – Eco rubber L&D doo – društvo za prikupljanje, transport, skladištenje i preradu svih vrsta otpadnih auto guma, Happiness doo – skladištenje i Metalac since 1967 doo. Komisija je ispitivala ispunjenost uslova za početak rada ovih firmi u Slobodnoj zoni Pirot i nakon obilaska i provere potpisala zapisnik i izveštaj na osnovu kojeg se u narednom periodu očekuje rešenje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 445-1024x683.jpg

Slоbоdnа Zоnа Pirot je zvanično počela sa radom 1998. godine i prеdstаvlја infrаstrukturnо izgrаđеnu cеlinu оprеmlјеnu zа privlаčеnjе strаnih invеsticiја i pružаnjе uslugа u trаnspоrtu. FDI magazin, deo najvećeg poslovnog časopisa “Fajnenšl Tajms”, dodelio je nedavno toj zoni četiri nagrade – za podršku okolnim područjima i proširenje svojih kapaciteta na dve susedne opštine – Dimitrovgrad i Babušnicu.

P. Videnov

Foto: freezonepirot.com

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar