Dimitrovgradski privrednici na konsultativnom sastanku sa predstavnicima opštine i USAID-a

U Dimitrovgradu je održan prvi u nizu konsultativnih sastanaka između predstavnika opštine Dimitrovgrad i USAID-a sa privrednicima koji posluju na teritoriji opštine. Ovom neformalnom skupu prisustvovali su i predstavnici Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

This image has an empty alt attribute; its file name is 467-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 468-1024x683.jpg

Mirjana Stanković, konsultant na Projektu za odgovornu vlast koji finansira USAID kaže da je cilj ovakvih skupova uspostavljanje javno-privatnog dijaloga, kao i da se program podrške privredi prilagodi potrebama privrednika.

“Konkretan povod za ovaj sastanak je kraj godine i priprema budžeta za sledeću godinu u okviru koga su opredeljena sredstva za podršku privredi i poljoprivredi. Pre svega želimo da čujemo kakva su dosadašnja iskustva privrednika sa opštinom Dimitrovgrad i dali su zadovoljni podsticajnim sredstvima koja su dobili od lokalne samouprave. Naša želja je da prilagodimo potrebama privrede sve ono što opština nudi i da se sam program uradi na bolji način” – kazala je ona,

Stanković ističe da će u decembru biti održana šira javna rasprava sa učešćem većeg broja građana gde će se predstaviti Nacrt programa razvoja privrede koji će biti usklađen sa potrebama privrednika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 469-1024x683.jpg

Tatjana Pavlović Križanić, konsultant na Projektu za odgovornu vlast je kazala pred novinarima da opštini Dimitrovgrad treba da se pomogne da na drugačiji način struktuiše sam pristup programu podrške privredi i način na koji se osmišljavaju mere, uz mnogo veću participativnost privrednih subjekata na njenoj teritoriji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 470-1024x683.jpg

Pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu Dragan Mančev je u izjavi za medije istakao da na ovakvim sastancima privrednici treba da iznesu svoje potrebe, odnosno probleme sa kojima se suočavaju, kako bi opština kroz subvencije mogla da pomogne njihovo poslovanje sa ciljem da ono bude održivo i unapređeno.

Sastanci će biti održani i sa poljoprivrednim proizvođačima u oblasti stočarstva, voćarstva i povrtarstva.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar