a

Pokrenuta inicijativa za otvaranje prodavnice „MADE IN CARIBROD“

Na konslutativnom sastanku između predstavnika opštine i USAID-a sa voćarima, povrtarima i pčelarima pokrenuta je inicijativa da se otvori prodavnica koja će nositi naziv „MADE IN CARIBROD“ gde će poljoprivredna gazdinstva sa teritorije dimitrovgradske opštine moći da prodaju svoje proizvode.

This image has an empty alt attribute; its file name is 486-1024x683.jpg

Komentarišući inicijativu o osnivanju prodavnice Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine je u izjavi za FAR rekao da će u narednih mesec dana okupiti zainteresovana gazdinstva i predložiti im zvanično ovu ideju. Istakao je da treba odrediti ljude koji će biti zaduženi za izradu projekta, biznis plana i detaljnu analizu troškova, nakon čega će pomenutu ideju elaborirati pred opštinskim većnicima.

Aleksandar Andrejević, član komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva Andrejević iz Dimitrovgrada je za portal FAR kazao da podržava načelnu ideju za formiranje prodavnice, koja prema njegovim rečima može rešiti problem plasmana proizvoda, sa kojim se suočava većina proizvođača na teritoriji opštine.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar