Do kraja godine formiranje registra “Ne zovi”

Do kraja godine trebalo bi da se usvoji novi Zakon o zaštiti potrošača, a glavna novina biće formiranje registra “Ne zovi”. Cilj ove novine jeste zaštita potrošača u Srbiji od nasrtljivih trgovaca koji nude robu i usluge putem telefona.

Ono što nasrtljive firme najčešće nude jesu šerpe, lonci, ćebad, letovanja i zimovanja, a na meti su sve češće penzioneri, prenosi RTS.

Svi koji ne žele da dobijaju slične pozive moći će da ih zaustave popunjavanjem obrasca kod svog fiksnog ili mobilnog operatera.

Javna rasprava o Zakonu o zaštiti potrošača završava se 25. novembra i očekuje se da će ga Narodna skupština usvojiti do kraja decembra.

T. Petrov (izvor: RTS)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar