Oduzimanje bodova stavilo mrlju na sjajnu polusezonu „Balkanskog“

U poslednjem kolu jesenjeg dela fudbalskog prvenstva Zone Istok fudbaleri „Balkanskog“ su minulog vikenda savladali ekipu „Slatine“, koja je susret počela sa svega osam igrača. Utakmica je prekinuta na startu drugog poluvremena pri rezultatu 8:0 za dimitrovgradske fudbalere iz razloga što su gosti iz Bora nakon povreda ostali sa svega šest igrača u polju.

Fudbalski klub „Balkanski“ je u jesenjoj polusezoni zabeležio 12 trijumfa i 3 poraza uz 36 osvojenih bodova, ali su mu ne njegovom krivicom oduzeta 4 boda, pa će umesto na drugom proleće dočekati на četvrtom mestu na tabeli sa 32 boda, 7 mаnje od vodećeg tima „Kablovi“.

Trener „Balkanskog“ Nebojša Rangelov je za portal FAR rekao da je zadovoljan onim što je njegov tim pokazao tokom jeseni, ali da će zbog propusta Saveza najverovatnije biti uskraćen da na proleće sa „Kablovima“ i „Timokom“ vodi bitku za plasman u Srpsku ligu. Rangelov kaže da je problem nastao zbog Ugovora o šestomesečnoj pozajmici Nikole Ćirića iz pirotskog „Radničkog“ u „Balkanski“.

„Mi kao klub smo apsolutno čisti. Ugovor o ustupanju igrača je potpisan i uredno je dostavljen Okružnom fudbalskom savezu sa sedištem u Pirotu. Slanjem dokumenta u Okružni savez mi smo naš deo odgovornosti ispunili, ali se onda pojavio problem da naš igrač na pozajmici iz „Radničkog“ nečijom greškom nije verifikovan u centralni registar igrača kao član našeg kluba. Ekipa „Đerdapa“ koju smo dobili sa 4:3, je uložila žalbu i dobila utakmicu službenim rezultatom 3:0, a nezvanično sam saznao da će isti scenario biti i sa utakmicom u Bogovini protiv „BSK-a“ koju smo takođe rešili u svoju korist. Međutim, „Balkanski“ neće biti samo nemi posmatrač na sve ovo što se događa, već ćemo se kao klub žaliti nakon zvaničnog dopisa o oduzimanju bodova, sa nadom da će krivac biti otkriven i da će pravda biti zadovoljena“ – istakao je Rangelov.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar