VIDEO: Do Poganova novim asfaltom

Završeno je asfaltiranje cele deonice puta od Poganova do Željuše, odnosno Dimitrovgrada. Na taj način su žitelji, ali i posetioci jugozapadnog dela opštine Dimitrovgrad dobili mnogo kraću vezu sa svojim opštinskim centrom.

Put je rađen po fazama, pa prošle godine uređeno četiri kilometra, a ove šest kilometara i šesto metara, za šta su „Putevi Srbije“ izdvojili 125 miliona dinara, a pirotsko preduzeće „AD Drumovi“, drugu fazu uradilio jako kvalitetno i u rekordno kratkom roku.

Kako je za FAR rekao Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu, širina kolovoza je tri i po metra, ali sa bankinama on će biti širok četiri i po metra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 544-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 545-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 546-1024x683.jpg

Put je jako kvalitetno urađen dodaje Conević i napominje da je debljina asfaltnog sloja šest centimetara.

Ostaje da se do kraja sedmice završe sve bankine i sredi zemljište oko propusta i kanala za odvod atmosferske vode, kaže on.

Conević na kraju navodi da je put predviđen za srednje teška vozila i srednje teški saobraćaj i da će se uz pomoć MUP-a Srbije ta odredba striktno poštovati.

Inače, planirani rok za završetak radova na tom putu bio je 31. decembar, pa je premašen za više od mesec dana.

Novoasfaltiranu deonicu puta obišli su predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i njegov pomoćnik Žan Conević, koji su dali izjave za medije.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
novembar 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar