Paketići droge u vazdušnom jastuku, rakija i cigarete među garderobom

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, kod Dimitrovgrada, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje droge u vazdušnom jastuku jednog automobila, dok je u drugom slučaju među stvarima putnika pronađeno 17 flaša bugarske rakije i 12 boksova cigareta, saopšteno je iz Uprave carina.

Paketiće marihuane, heroina i amfetamina pokušao je da prokrijumčari 42-godišnji Gruzin koji se za ulaznu kontrolu prijavio sinoć oko 22:00 časa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 583-1024x683.jpg

Putovao je sam automobilom „golf“ gruzijskih registarskih oznaka i na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi odgovorio je odrično.

Prilikom pregleda automobila, carinik je posumnjao da je ispred suvozačkog sedišta, u prostoru predviđenom za vazdušni jastuk nešto sakriveno, pa je odlučio da skine njegov poklopac.

Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana, jer je vazdušni jastuk bio sav iscepan, a u njegovoj unutrašnjosti bila su sakrivena četiri paketića raznih narkotika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 584-1024x683.jpg

Istog dana nekoliko sati ranije prilikom ulazne kontrole „mercedesa“ engleskih registarskih oznaka carinici su među garderobom, u koferima i torbama putnika, pronašli i 17 flaša bugarske rakije „kehlibar“ i „pešterska“, kao i 12 boksova cigareta „marlboro“ i „sobranje“.

Pomenutim automobilom je ka Velikoj Britaniji putovalo troje državljana Bugarske turskog porekla, koji su carinicima prethodno rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar