a

VIDEO: Bojan Cvejić, Sonja Stojanović Gajić i Aleksandar Ivanović – ličnosti godine OEBS-a

Na godišnjem prijemu koji je priredila u beogradskom hotelu „Hajat Ridžensi“, Misija OEBS-a u Srbiji uručila je nagrade „Ličnost godine“ .

Ovogodišnji laureati su izvršni direktor i urednik portala lista “Danas” Bojan Cvejić, upravnica Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić i direktor udruženja “Monitor” Aleksandar Ivanović iz Novog Pazara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 586-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 587-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 588-1024x683.jpg

Kako stoji u obrazloženju, Bojanu Cvejiću se nagrada dodeljuje za veb izdanje lista „Danas“ čime je značajno poboljšao njegovo prisustvo na internetu i društvenim mrežama, Sonji Stojanović Gajić nagrada ide za posvećenost promovisanju civilnog nadzora nad sektorom bezbednosti u Srbiji, a Aleksandar Ivanović je nagrađen jer se zalaže za sveobuhvatni pristup u oblastima vladavine prava i ljudskih prava i jer je postakao mlade iz regiona za međusobnu saradnju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 589-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 590-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 591-1024x683.jpg

Šef misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio rekao je da se obeležava još jedna uspešna godina OEBS-a u Srbiji, a da se nagradom odaje priznanje onima koji odražavaju vrednosti organizacije na čijem je čelu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je takođe govorio na prijemu i istakao da Srbija pridaje veliku važnost OEBS-u, kao formatu za zajedničko suočavanje sa bezbednosnim izazovima.

Dačić je ukazao i na važnost podrške Misije OEBS-a novoj medijskoj strategiji i pravosudnoj reformi i naveo da je Vlada Srbije formirala grupu za saradnju sa OEBS-om, na čijem je čelu potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

This image has an empty alt attribute; its file name is 592-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 593-1024x683.jpg

Prijemu u beogradskom hotelu „Hajat Ridžensi“ pored prestavnika medija, društvenog, političkog i javnog života Srbije prisustvovali su i članovi diplomatskog kora u Beogradu, a izjave za FAR su dali svi ovogodišnji dobitnici nagrade „Ličnost godine“.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj: Igor Milatović
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
novembar 2019

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar