a

Projekcija filma ”Radejna – ognjište života” u petak u dimitrovgradskom klubu penzionera

Nakon dve projekcije u selu Radejna i jedne u Domu za stare, dokumentarni film “Radejna – ognjište života” u petak, 29. novembra, biće prikazan u Klubu penzionera u Dimitrovgradu.

Film je rađen na bugarskom jeziku u produkciji “DIP Production” i govori o agro-eko-turističkim potencijalima perspektivnog sela u rejonu Zabrđa sa svim svojim tradicionalnim, folklornim i poljoprivrednim vrednostima.

Projekciju, koja je zakazana za 11:00 sati, organizuju Udruženje penzionera opštine Dimitrovgrad, Savez invalida rada, Crveni krst Dimitrovgrad i DIP Production, uz tehničku podršku osnovne škole “Hristo Botev” i Internet Portala FAR.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar