Bosilegrad domaćin ekipnog prvenstva u stonom tenisu

U osnovnoj školi “Georgi Dimitrov” u Bosilegradu za vikend će biti održano ekipno prvenstvo u stonom tenisu Stonoteniskog saveza centralne Srbije. U subotu, 30. novembra nadmetaće se kadeti i kadetkinje, dok će dan kasnije snage odmeriti juniori i juniorke. Organizator ove sportske smotre je Stonoteniski klub “Mladost”, pod pokroviteljstvom opštine Bosilegrad.

Nikola Taleski, organizator i trener “Mladosti” je za portal FAR rekao da očekuje pravi sportski praznik u Bosilegradu i najavio da će prvenstvo po masovnošću biti jedno od najvećih pod okriljem Saveza centralne Srbije u poslednjih 15 godina.

“Imamo 36 prijavljenih ekipa za turnir, po 18 u obe kategorije. Biće nam drago da ugostimo veliki broj dece iz gotovo svih krajeva naše zemlje. Turnir će otvoriti predsednik opštine Vladimir Zaharijev, a gosti će biti i čelni ljudi u stonoteniskom savezu. Ovaj događaj predstavlja veliki izazov za nas, ali ne sumnjam de ćemo se pokazati kao odlični domaćini i da ćemo pozicionirati Bosilegrad kao značajan centar na stonoteniskoj mapi Srbije” – ističe Taleski.

Ekipnim prvenstvom će rukovoditi vrhovni sudija Aleksandar Buđelan, a organizatori su za najbolje takmičare obezbedili pehare, medalje i diplome. Sportska nadmetanja oba dana počinju u 10:00 časova.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar