a

Dokumentarni film ”Radejna – ognjište života” prikazan u dimitrovgradskom klubu penzionera

U prepunom Klubu penzionera u Dimitrovgradu prikazano je dokumentarno ostvarenje ”Radejna – ognjište života”, rađeno na bugarskom jeziku u produkciji “DIP Production”.

Glavni narator u filmu Nikola Jordanov, inače rođeni Radejnčanin govori o običajima i tradiciji skromnih i velikodušnih meštana ovog malog mestaščeta skrivenog u podnožju Kozarice, koje je zauvek utkano u srcima onih koje je iznedrilo. U filmu učestvuju meštani Verka Jordanov, Ratko Mančev, Vasilije Georgiev i porodica Dimitrov – Ivan, Verica, Goško, Sanela i Aleksa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 622-1024x683.jpg

Na projekciji u Klubu penzionera prisutnima su se obratili Asen Radoicev, predsednik Udruženja penzionera opštine Dimitrovgrad, Nikola Jordanov, narator u filmu i Danijela Apostolov Videnov iz Agencije za kinematografsku i televizijsku produkciju “DIP Production”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 623-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 624-1024x683.jpg

Nikola Jordanov je istakao da je ovo četvrta po redu projekcija filma, koji će ostati trajna uspomena i svedočanstvo o selu sa velikim potencijalom i tradicijom.

Producent filma Danijela Apostolov Videnov je zahvalila svima koji su dali svoj doprinos da nastane jedno ovakvo ostvarenje, koje će ovekovečiti ovo selo, kao i Ministarstvu kulture i informisanja koje je podržalo projekat da se izradi film.

Projekciju filma organizovali su Udruženje penzionera opštine Dimitrovgrad, Savez invalida rada, Crveni krst Dimitrovgrad i DIP Production, uz tehničku podršku osnovne škole “Hristo Botev” i Internet Portala FAR.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar