Dokumentarni film ”Radejna – ognjište života” prikazan u dimitrovgradskom klubu penzionera

U prepunom Klubu penzionera u Dimitrovgradu prikazano je dokumentarno ostvarenje ”Radejna – ognjište života”, rađeno na bugarskom jeziku u produkciji “DIP Production”.

Glavni narator u filmu Nikola Jordanov, inače rođeni Radejnčanin govori o običajima i tradiciji skromnih i velikodušnih meštana ovog malog mestaščeta skrivenog u podnožju Kozarice, koje je zauvek utkano u srcima onih koje je iznedrilo. U filmu učestvuju meštani Verka Jordanov, Ratko Mančev, Vasilije Georgiev i porodica Dimitrov – Ivan, Verica, Goško, Sanela i Aleksa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 622-1024x683.jpg

Na projekciji u Klubu penzionera prisutnima su se obratili Asen Radoicev, predsednik Udruženja penzionera opštine Dimitrovgrad, Nikola Jordanov, narator u filmu i Danijela Apostolov Videnov iz Agencije za kinematografsku i televizijsku produkciju “DIP Production”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 623-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 624-1024x683.jpg

Nikola Jordanov je istakao da je ovo četvrta po redu projekcija filma, koji će ostati trajna uspomena i svedočanstvo o selu sa velikim potencijalom i tradicijom.

Producent filma Danijela Apostolov Videnov je zahvalila svima koji su dali svoj doprinos da nastane jedno ovakvo ostvarenje, koje će ovekovečiti ovo selo, kao i Ministarstvu kulture i informisanja koje je podržalo projekat da se izradi film.

Projekciju filma organizovali su Udruženje penzionera opštine Dimitrovgrad, Savez invalida rada, Crveni krst Dimitrovgrad i DIP Production, uz tehničku podršku osnovne škole “Hristo Botev” i Internet Portala FAR.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar