a

RHMZ: Pad temperature, kiša, sneg…

Iako su temperature ovih dana bile iznad prosečnih vrednosti, jesen pokazuje svoje pravo lice.

Oblačno vreme mestimično sa kišom, ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i hladnije, karakterisaće prvi dan vikenda. Zbog priliva hladnijeg vazduha sa severa Evrope temperatura će biti niža za 4 do 5 stepeni.

U nedelju jutarnja temperatura od -4 do 1, a najviša dnevna od 4 do 9 stepeni. Krajem dana na severu i zapadu kiša, a postoji mogućnost stvaranja poledice i zaleđivanja mokrih kolovoza,

Od ponedeljka u večernjim satima kiša, na planinama sneg. U utorak u nižim predelima kiša i susnežica, u brdsko-planinskim predelima sneg, kažu u RHMZ-u.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Iz “Puteva Srbije” savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Takođe se apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer je zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS / Putevi Srbije)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar