a

“Kir Janja” Okret teatra iz Beograda pred dimitrovgradskom publikom

Glumci Okret teatra iz Beograda odigraće predstavu “Kir Janja” u Centru za kulturu u Dimitrovgradu u utoark, 3. decembra u 19:30 časova.

Predstava je rađena po jednom od najpoznatijih dela Jovana Sterije Popovića “Kir Janja”, koje je neizostavni deo lektire za srednje škole. Namenjena je kako učenicima, tako i svim ljubiteljima teatra i do sada je sa velikim uspehom izvedena u mnogim gradovima Srbije poput Beograda, Novog Sada, Niša, Pirota, Kruševca, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Paraćina…

U predstavi igraju Marko Nikolić kao Kir Janja, Danijela Tanasković kao Juca, Marija Ćeranić igra Katicu, Milan Vranešević tumači lik Mišića i Nikola Krneta igra Kim Dimu/Čiča Peru.

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama deci i mladim ljudima približi svet lektire. Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim u beogradskim pozorištima – “Boško Buha”, “Pozorište na Terazijama”, “Jugoslovensko dramsko pozorište”, “Narodno pozorište”, kao i u televizijskim igranim serijama, dečijim televizijskim programima i igranim filmovima.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar