a

Šahisti „Caribroda” ostvarili plasman u Ligu centralne Srbije – grupa Jug

Šahovski klub „Caribrod“ osvojio je prvo mesto u Ligi Pirotskog i Topličkog okruga, koja je proteklog vikenda održana u Dimitrovgrada. Na taj način dimitrovgradski šahisti su osvarili plasman u viši rang, Ligu centralne Srbije – grupa Jug.

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 54-1024x683.jpg

„Caribrod“ je savladao „Jedinstvo“ iz Bele Palanke sa 6,5 na 1,5, ekipu „Cugeraši“ iz Kuršumlije sa 7 prema 1 i OŠK „Balkanski“ sa 8 : 0. Za dimitrovgradski klub nastupili su Kiril Badev, Ilija Stanojević, Nebojša Đukić, Roki Stoimenov, Dragan Božilov, Vladan Igić, Novica Božilov, Vladica Stojanović, Lazar Đorđević i Ivica Markov.

Kapiten „Caribroda“ Roki Stoimenov je rekao za portal FAR da su on i njegovi saigrači opravdali ulogu favorita na ovom takmičenju i da bi svaki drugi ishod predstavljao iznenađenje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 55-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 56-1024x683.jpg

Drugo mesto u ligi pripalo je ekipi „Jedinstva“ iz Bele Palanke, koja je ostvarila dve pobede i jedan poraz. Treći su bili „Cugeraši“ iz Kuršumlije sa skorom od jednog trijumfa i dva neuspeha, dok je poslednje mesto, bez ostvarene pobede, zauzeo Omladinski šahovski klub „Balkanski“.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar