VIDEO: Anelija Dimitrov – 82 prijave nasilja nad ženama u Dimitrovgradu

Gost emisije “Razgovori” portala FAR je Anelija Dimitrov, predsednica Nezavisnog ženskog centra u Dimitrovgradu. Ova nevladina organizacija već 18 godina promoviše zaštitu ženskih ljudskih prava i osnaživanje žena za učešće u svim oblastima društvenog života, a brojnim aktivnostima bori se protiv svih oblika nasilja i diskriminacije nad ženama, protiv trgovine ljudima i zalaže se za mirovnu politiku u regionu. Jedna je od osnivača ASTRA mreže.

Dimitrov govori o aktivnostima organizacije sa akcentom na kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, koja se sprovodi od 25. novembra do 10. decembra.

Gošća je posvedočila o tome da rodni stereotipi doprinose diskriminaciji i nasilju nad ženama i dodala da u Dimitrovgradu postoji ovakav vid nasilja, o čemu govori podatak da je Nezavisni ženski centar dobio 82 prijave za nasilje u ovoj godini. Centar je održao i kampanju 25. novembra i građanima Dimitrovgrada podelio propagandni materijal u cilju ukazivanja da je nasilje neprihvatljivo i o tome kome bi mogle žene da se obrate ako dođe do nasilja.

Dimitrov je istakla da ne postoji saradnja sa opštinom Dimitrovgrad i da lokalna samouprava ne želi da ovoj organizaciji pruži nikakvu pomoć.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet portal FAR
decembar 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar