Manja količina snega nije prouzrokovala probleme na teritoriji opštine Dimitrovgrad

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad juče je zabeležena manja količina snežnih padavina. Prema rečima Saše Markova, opštinskog inspektora za saobraćaj i puteve, sneg nije prouzrokovao probleme na putevima u opštini, niti je bilo poziva za intervenciju, tako da nije bilo potrebe da zimske službe reaguju.

U izjavi za portal FAR Markov naglašava da će i ove godine puteve u opštini čistiti Javno preduzeće “Komunalac”, koje je kako napominje, spremno za snežne padavine, imajući u vidu da raspolaže sa dovoljnim brojem vozila, kao i sa neophodnim količinama soli i rizle potrebnih za predstojeći period.

Iz JP “Putevi Srbije” saopštavaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Vozačima se apeluje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, kao i maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar