a

Manja količina snega nije prouzrokovala probleme na teritoriji opštine Dimitrovgrad

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad juče je zabeležena manja količina snežnih padavina. Prema rečima Saše Markova, opštinskog inspektora za saobraćaj i puteve, sneg nije prouzrokovao probleme na putevima u opštini, niti je bilo poziva za intervenciju, tako da nije bilo potrebe da zimske službe reaguju.

U izjavi za portal FAR Markov naglašava da će i ove godine puteve u opštini čistiti Javno preduzeće “Komunalac”, koje je kako napominje, spremno za snežne padavine, imajući u vidu da raspolaže sa dovoljnim brojem vozila, kao i sa neophodnim količinama soli i rizle potrebnih za predstojeći period.

Iz JP “Putevi Srbije” saopštavaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Vozačima se apeluje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, kao i maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar