a

Međunarodna konferencija „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“ 7. decembra u Pirotu

U velikoj sali Skupštine grada Pirota, u subotu, 7. decembra u 10 sati, biće održana III Međunarodna naučno-stručna konferencija pod nazivom „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“.

Na otvaranju konferencije govoriće predsednik Ogranka SANU u Nišu, akademik Ninoslav Stojadinović, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić i predsednik Upravnog odbora Privredne komore Pirot Dragan Kostić. Prezentaciju zaključaka sa II Međunarodne konferencije izložiće Dragan Milosavljević, a Fakultet za menadžment iz Zaječara i Slobodna zona Pirot potpisaće ugovor o kratkom programu.

Nakon otvaranja skupa, na temu „Jačanje pozicije slobodnih zona“, govoriće gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i predsednik UO Privredne komore Pirot, Dragan Kostić. Zoran Matevski i Duška Matevska predstaviće novi koncept o jednakom regionalnom razvoju Republike Makedonije. O nacionalnoj bezbednosti i prekograničnoj saradnji govoriće profesor Petar Anđelković sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Na temu „Muzika kao činilac prekogranične saradnje“ govoriće profesor Radomir D. Đorđević iz Niša.

Takođe, biće održane prezentacije radova po sesijama i dodeljene zahvalnice za doprinos u organizovanju i realizaciji konferencije.

Konferenciju organizuju Grad Pirot, Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) – Ogranak u Nišu, Privredna komora Pirot, Fakultet za menadžment Zaječar, Univerzitet Metropolitan i Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“ iz Beograda.

 T. Petrov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar