VIDEO: Katarina Simeonov o jubileju, projektima, planovima i problemima u osnovnoj školi “Hristo Botev”

Gost emisije “Razgovori” portala FAR je Katarina Simeonov, direktorka osnovne škole “Hristo Botev” u Dimitrovgradu. U razgovoru ona je istakla najznačajnije projekte koje realizuje škola, saradnju sa drugim institucijama, planirane aktivnosti i probleme sa kojima se susreće ova ustanova.

Simeonova je povodom velikog jubileja – 150 godina osnovnog obrazovanja u Dimitrovgradu rekla da je škola organizovala niz aktivnosti, a predstoji svečana akademija povodom dana Svetog Save i promocija monografije.

Prema njenim rečima, škola je uključena u šest projekata od kojih se tri realizuju preko Ministarstva prosvete Republike Srbije, a tri preko Ministarstva obrazovanja Bugarske. Kako je naglasila Simeonova, najznačajniji je transgranični projekat iz IPA programa, koji se sprovodi zajedno sa udruženjem “Azbukari” iz Sofije i osnovnom školom iz sela Aldomirovci.

Govoreći o jednosmenskom radu, direktorka škole je kazala je naišao na dobar odziv kod roditelja, jer je skoro 55 posto učenika opredeljeno za obogaćeni jednosmenski rad.

Osnovna škola se susreće i sa problemima kao što su mali broj dece u Dimitrovgradu. Školu u selu Trnski Odorovci pohađa samo dva učenika, a u Dragoviti jedan đak, rekla je ona.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
decembar 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar